PV Panelen

Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?
In de meest ideale situatie staat uw dak op het zuiden gericht en heeft het een hellingshoek van 36º. Maar kleine afwijkingen zijn geen enkel probleem. Een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van tussen de 20º en 60º levert ongeveer hetzelfde rendement. Een plat dak is ook perfect, daarvoor hebben wij stellages waar de zonnepanelen mooi op worden geklikt.

Ook al leveren de zonnepanelen ook stroom bij indirect licht, voor de hoogste opbrengst is direct zonlicht het meest optimaal. Omliggende hoogbouw, hoge bomen en schoorstenen kunnen schaduw geven, waardoor het rendement behoorlijk kan teruglopen. Al deze dingen nemen we mee in een gedegen advies met betrekking tot uw unieke situatie.

Wat kosten zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren flink afgenomen. Dat komt mede door de stimuleringsregeling in Duitsland, en door de grote productie van kwalitatief goede zonnepanelen in China. De kinderziektes zijn er uit, en de prijs van zonnepanelen heeft zich nu gestabiliseerd op een reëel niveau. Dit betekent dat het kopen van zonnepanelen nu voor meer mensen aantrekkelijk is geworden. Vergeleken met de stijgende prijs van 'grijze' stroom, is zonnestroom een goed alternatief

Een set van 3 Europese PV panelen van elk 250Wp incl. een europese omvormer (gemiddelde jaar opbrengst 735 kWh)  

Een set van 6 Europese PV panelen van elk 250Wp incl. een europese omvormer (gemiddelde jaar opbrengst 1470 kWh) 

 

Vindt U dit interessant, maak dan een afspraak , info@rosema-it.nl of 0299-477555 en wij maken altijd een vrijblijvend offerte voor U.

 

 

 

Diverse duurzame projecten
Webdevelopment © 2012 M.E. Solutions